Ik ben Guusje van Raay (1962). Ik woon en werk in Utrecht. Van oorsprong ben ik fysiotherapeute en als zodanig heb ik op veel verschillende plaatsen gewerkt en opleidingen in de sensomotoriek gevolgd, ook heb ik als docent fysiotherapie gewerkt.

In 1994 begon ik aan de basisopleiding haptonomie. De manier van werken vond ik zo bijzonder dat ik de opleiding tot Haptotherapeut ben gaan volgen.

Wat ik zo bijzonder vind aan de haptotherapie is dat het mij weer brengt bij wie ik in oorsprong ben en dat ik weer meer in contact met mijzelf kom en van daar uit weer verbinding met anderen en de buitenwereld kan maken.

Sinds 1999 werk ik als haptotherapeut in Utrecht. Daarnaast geef ik sinds 2007 haptonomische zwangerschapsbegeleiding. In de toekomst ga ik me ook richten op Haptotherapie in het water.

Ik zie in mijn praktijk mensen van verschillende leeftijden, zowel volwassenen als kinderen. In de praktijk en soms ook daar buiten werk ik ook met kinderen met kanker.

In 2007 heb ik daar een hoofdstuk over geschreven in het boek “Gevoel voor leven Haptotherapeuten over hun werk*” Dat ik samen met andere haptotherapeuten schreef.

Ik volg regelmatig nascholingen zoals de specialisatie “ouder en kind begeleiding rondom de zwangerschap” die ik in 2007 afrondde. De opleiding babymassage rondde ik in 2009 af.

In 2020 volgde ik een opleiding over verwerken van trauma, eerder was ik op een congres waar Bessel van der Kolk sprak.

Sinds 2018 volg ik de opleiding Haptotherapie in het water, deze sluit ik in 2023 af.

*Van der Veer Media (ISBN 978-90-79166-01-5)